Where do we get our inspiration?

Het moet gezegd: Axel Vervoordt is voor bijna elke decorateur een bron van inspiratie. Dat valt gewoon niet te ontkennen!  Het is cliché en waarschijnlijk al duizenden malen vermeld op honderden blogs & websites, maar we moeten eerlijk blijven: wat Ralph Lauren betekende voor de modewereld, dat betekent 'onze' Belgische Axel Vervoordt voor de interieurwereld. Er zijn natuurlijk nog meer inspirerende decorateur/antiquairs, maar hij is wat je noemt 'een pionier'.Maar zoals gezegd: dat wisten jullie al.
 Ik kon het gewoon niet nalaten ook een eervolle vermelding op mijn blog te maken van deze bijzondere persoonlijkheid.
Toegegeven: als hij er niet was geweest zouden onze huidige interieurs er gegarandeerd anders uitgezien hebben....
Klik hier voor deel I van  het interview dat Ivo Niehe had met Axel Vervoordt.
Klik hier voor het tweede deel van dit interview.
country_house_2.jpg
Axel Vervoordt
image source: unknown
                                                                                                              

Op de één of andere manier, of we het willen of niet, nemen we als decorateur toch altijd ideeën  over van anderen. Het is een beetje zoals koken: je ziet of leest een recept van een ander en je denkt: dat moet ik ook eens proberen en voilà....je bent vertrokken. Je kunt je ogen toch niet sluiten voor mooie dingen ? Onze smaak wordt altijd beïnvloed, dat is een normaal gegeven. Alles wat we doen is een  toch een gevolg van overlevering? We leren elke dag bij van anderen en dat 'voedt' onze zin voor schoonheid & composities: of het nu gaat over eten, muziek, kleuren of interieurs....Zelfs Axel Vervoordt moet toch ook beïnvloed zijn geweest door anderen ?Zijn zin voor schoonheid heeft ook deze evolutie doorgemaakt: hij heeft alleen een enorme gave om deze invloeden om te zetten in prachtige composities en dat maakt hem natuurlijk uniek. Hij is echte een meester in zijn vak.
Axel Vervoordt
image source: unknown
Begrijp me niet verkeerd, ik spreek niet over 'kopiëren', want dat is een totaal ander gegeven en kijk op de dingen. We moeten als decorateur altijd streven naar een persoonlijke benadering bij het inrichten van een woning. Wat we 'stelen' met onze ogen: dat nemen we mee in onze mentale bagage, niet meer dan dat.... Er zijn trouwens al genoeg voorgekouwde interieurs, daar kun je niet omheen....het is jammer dat er nog zo weinig originaliteit te vinden is. Ik moet toegeven: het is natuurlijk verleidelijk om een kopie te zijn van een ander, maar het is toch altijd een uitdaging om op een interieur je persoonlijke stempel te drukken. Eerlijk gezegd zijn we in deze opzet naar mijn mening geslaagd: onze interieurs dragen onze persoonlijke 'stempel' en daar zijn we trots op. Dat is grotendeels de verdienste van mijn man Peter: hij is het decoratieve brein en maakt composities in een oogwenk: of het nu om de samenstelling van stofkeuzes gaat, het neerzetten van meubilair of het decoreren van objecten...
Dus laat mij toe af te sluiten met volgende gedachte: ik vind Peter ook een echte meester in zijn vak: hij ook bezit een bijzondere gave die weinigen kunnen evenaren....maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke opinie....(maar ook die van onze klanten....)
So where do we get our inspiration?
In all the things & persons that surround us, every day again....
Sabine
XXXcountry_house_1.jpg
Axel Vervoordt
image source: unknown

Reacties

  1. Ik ben het volledig met je eens Sabine! Inspiratie haal je uit je omgeving, uit interessante mensen die je ontmoet!
    En ja het is zeker waar dat wanneer Axel er niet zou zijn geweest, onze interieurs er anders zouden hebben uitgezien!Hij is en blijft een meester in zijn vak en een geweldige inspiratie voor design uit de hele wereld!
    xx
    Greet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts