zaterdag 20 november 2010

Cakes

Ik bak heel graag taarten...wat echter niet wil zeggen dat ik dit perfect kan..... maar ik vind onderstaande taarten zalig om naar te kijken en stiekem zou ik dit ook wel willen kunnen maken...Het is misschien een beetje melig en gekunsteld, maar toch.....Oefening baart kunst, nietwaar?


Om te 'kunnen' oefenen heb ik ondertussen het boek 'Cake chic' van 'Peggy Porschen' aangeschaft. Zij is Duitse van geboorte en in 1998 verhuisd naar Londen om daar carrière te maken. Ze heeft onder meer gewerkt in opdracht van o.a. Madonna, Gwyneth Paltrow,Stella McCartney, Anthony Hopkins & Elton John. Ze is ook de officiële leverancier van de bruidstaarten voor het chique grootwarenhuis 'Fortnum & Mason ' in Londen !


Voor wie solidair wil 'mee-oefenen': in het boek wordt  haarfijn uitgelegd hoe je zo'n kunstwerkje kunt maken !! Ik ben alvast fan en ben van plan om mij de komende periode  te verdiepen in het betere taart en stapelwerk ! Op haar website staan trouwens veel voorbeelden van haar werk. De moeite om daar alvast een kijkje te nemen en wat inspiratie op te doen !
Cake Chic
bron:Martha Stewart
bron:Martha Stewart

bron:Martha Stewart

bron:Martha Stewart

Bloemen

Ik heb graag bloemen in huis....Vooral pioenrozen vind ik prachtig...geniet even mee.


Bron onbekend

Bron: Vero Suh Photography


bron: onbekend

zondag 14 november 2010

Expositie 'Lucas Cranach' Bozar Brussel

Zaterdag zijn we eindelijk de expositie van Lucas Cranach in Brussel gaan bekijken....Adembenemend gewoon...Een echte aanrader ! Gewoon doen en daarna wat rondkuieren rond de Zavel na een lekkere lunch met een glaasje wijn...
Lucas   
                 
The World of Lucas Cranach
An Artist in the Age of Dürer, Titian and Metsys.
Woensdag 20.10.2010 > Zondag 23.01.2011
Paleis voor Schone Kunsten / Circuit Koningsstraat
Lucas Cranach is een van de belangrijkste Europese schilders uit de 16e eeuw. De eerste tentoonstelling rond zijn werk in een Benelux-land plaatst het oeuvre van deze grote naam van de Duitse renaissance in de sociale, culturele en artistieke context van zijn tijd. Cranach was hofschilder en stond in contact met belangrijke figuren als Martin Luther. Tegelijk bezong hij met zijn sensuele, onacademische stijl de kracht van de vrouw en het vrouwelijke naakt. Via honderdvijftig zelden getoonde schilderijen, tekeningen en prenten maak je kennis met Cranachs verfijnde, authentieke en originele kunst. Maar ook zijn nauwe banden met tijdgenoten uit Duitsland, Italië en de Nederlanden komen aan bod, bijvoorbeeld Dürer en Matsijs. Een reis door een fascinerend tijdperk in de Europese geschiedenis.
Curator : Guido Messling

woensdag 3 november 2010

Binnenkijken bij Edouard Vermeulen

Edouard Vermeulen heeft niet alleen een extreem goede smaak om een vrouw te kleden, maar hij heeft bovendien ook nog een een pracht van een woning....bekijk hier  het interview dat VTM met hem had over zijn passie voor mooi wonen....

Edouard Vermeulen: source photo unknown